Menu
Den ukrainske fotballklubben Sjakhtar Donetsk bidrar til å sende hardt skadde soldater til sykehus i utlandet. Foto: Iryna Rybakova / AP / NTB

Sjakhtar blar opp for å sende hardt skadde soldater til utlandet

Før handlet alt om å vinne fotballkamper for Sjakhtar Donetsk. Nå gjør klubben sitt for å finansiere medisinsk behandling av ukrainske soldater.

Av NTB | 17.04.2023 09:14:07

Krig og konflikter: Det forteller Sjakhtar-direktør Sergej Palkin i et intervju med nyhetsbyrået AFP. Klubben har betalt 100.000 euro for hver av de fem soldatene den har bidratt til å sende til sykehus i Israel, USA og Spania.

Totalen tilsvarer 5,7 millioner kroner. Pengene kommer fra Shakhtars fond for sosiale formål.

– Du kan ikke se for deg hva slags skader de har. To av dem er lammet, mens de andre har kritiske skader etter en raketteksplosjon. Det er veldig vanskelig å kontrollere følelsene når man ser dem, sier Palkin.

– Vi vil gi dem en sjanse til å få et normalt liv. Familiene kan ikke bære kostnadene, og myndighetene har ingen mulighet til å gi den økonomiske hjelpen de trenger. Derfor tar vi oss av dem, legger Sjakhtar-sjefen til.

Russlands invasjon av Ukraina har pågått siden februar i fjor. Den har gjort flere barn foreldreløse.

– Vi har tatt oss av 31 barn og funnet 17 familier til dem. Disse barna er blitt traumatisert av å ha mistet foreldrene sine, forteller Palkin.

Sjakhtar har ikke hatt tilhold i Donetsk siden urolighetene i Øst-Ukraina for alvor begynte å eskalere i 2014. Klubbens europacupkamper er blitt spilt i Polen det siste året.

(©NTB)