Menu
Høyre-leder Erna Solberg og ektemannen Sindre Finnes, her fra fredsprisseremonien i Oslo rådhus i fjor. Foto: Rodrigo Freitas / NTB

Sindre Finnes om aksjehandelen: – Jeg har ikke vært ærlig

Erna Solbergs ektemann, Sindre Finnes, erkjenner at han ikke har vært ærlig om sine aksjekjøp.

Av NTB | 15.09.2023 11:32:43

Politikk: – Jeg er svært lei meg for at jeg har satt Erna i denne situasjonen. Jeg har ikke vært ærlig, verken overfor henne eller Statsministerens kontor. Det beklager jeg dypt, sier Finnes til E24.

Bakgrunnen er Finnes’ aksjehandel der han gjorde 3600 handler i perioden mens kona satt som statsminister. Høyre-lederen offentliggjorde fredag informasjon om aksjehandler ektemannen gjorde i denne perioden.

– Jeg har gjort alvorlige feil som har gjort det umulig for Erna å vurdere sin habilitet da hun var statsminister. Etter at hun gikk av som statsminister har jeg også gitt både henne og pressen feilaktig informasjon om mine aksjehandler, opplyser Finnes.

Han sier han er innforstått med at konsekvensene blir at han ikke kan handle med aksjer, men må plassere sparepengene sine i fond eller på sparekonto dersom Solberg blir statsminister igjen i 2025.

Høyre-lederen holdt fredag en pressekonferanse hvor hun sa at omfanget av ektemannens aksjehandel gjorde henne inhabil i flere saker som statsminister. Hun var imidlertid tydelig på at han aldri hadde innsideinformasjon.

– Tillitsbrudd er alltid vanskelig, og ekstra vanskelig er det i en familie og i et ekteskap. Det gjør vond for meg å være så hard mot Sindre som det jeg er i dag. Men fordi vi er gift og har felles økonomi, så har handlingene han har gjort, direkte påvirkning på hvordan jeg kan utøve mine oppgaver som politiker, sa en tydelig preget Solberg pressekonferansen.

Flere nyheter: