Menu
Simen Hegstad Krüger (fra høyre), Hans Christer Holund og Iver Tildheim Andersen lå som en trio i front på femmila i Holmenkollen. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Simen Hegstad Krüger vant femmila i Holmenkollen – norsk totaldominans

VM-vrakede Simen Hegstad Krüger vant 50-kilometeren i fri teknikk i verdenscupen i Holmenkollen lørdag. Det ble en norsk superdag på hjemmebane.

Av NTB | 11.03.2023 12:35:34

Sport: Krüger, Hans Christer Holund og Iver Tildheim Andersen satte opp farten etter rundt tre mil. Trioen fikk mange sekunder ned til feltet og ga ikke fra seg forspranget. I avslutningen var Krüger best og tok seieren.

Andersen måtte slippe Lyn-duoen Holund og Krüger med sju kilometer igjen. Krüger vant spurten og sikret seieren.

Pål Golberg er regjerende verdensmester på øvelsen etter at han spurtet ned sølvvinner Klæbo i Planica nylig, men lørdag fikk han det tøft i kampen om en topplassering.

Verken Krüger eller Holund fikk plass på det norske VM-laget på femmila.

Etter at feltet var samlet i rundt tre mil, satte trioen med Holund i spissen opp farten. Det gjorde at flere sterke løpere tapte noen sekunder.

Blant dem var Klæbo og Golberg, som begge kjemper om å vinne verdenscupen sammenlagt. Klæbo har forspranget i kampen om den gule trøya hittil.

Femmila i Kollen gikk uten flere sterke utlendinger. Dermed var det duket for en norsk superdag på hjemmebane, og det ble det også.

Til uken er det verdenscupsprint i Drammen. Etter det skal langrennseliten flytte seg til Falun.

(©NTB)