Menu
Det var 20. februar at Espen Simonsen (32) ble funnet død i sitt hjem i Skudeneshavn i Karmøy Foto: Bjørn Inge Vårvik / SkudenesNytt / NTB

Siktede etter dødsfallet i Skudenes blir løslatt

Mannen som er siktet etter at en 32 år gammel mann ble funnet død i Skudenes i februar, blir løslatt i dag.

Av NTB | 21.04.2023 09:34:21

Kriminalitet og rettsvesen: Mannen i 30-årene er siktet for grov kroppsskade med døden til følge og likskjending. Han var fengslet på bakgrunn av fare for bevisforspillelse.

Politiet opplyser at de nå er ferdige med undersøkelsene som begrunnet fengslingen.

– Vilkåret for videre fengsling er derfor ikke til stede, sier politiinspektør Unni Byberg Malmin i Sørvest politidistrikt.

Politiinspektøren legger til at mistanken mot siktede ikke er svekket.

Det var 20. februar at Espen Simonsen (32) ble funnet død i sitt hjem i Skudeneshavn i Karmøy. En mann i 30-årene ble 24. mars siktet for grov kroppsskade med døden til følge og likskjending, og varetektsfengslet i fire uker.

Politiet sier de fortsatt etterforsker saken bredt. Det er så langt avhørt om lag 100 vitner.

– Av hensyn til den pågående etterforskningen må vi være tilbakeholdne med hvilke konkrete etterforskningsskritt vi gjennomfører, eller planlegger for. Dette gjelder også opplysninger som har kommet fram i løpet av avhør og gjennom andre undersøkelser. Det vi kan si, er at arbeidet med vitneavhør fortsatt pågår, og at det etter hvert kan bli aktuelt å avhøre siktede på nytt, sier Byberg Malmin.

Politiet mener som kjent at avdøde ble påført skader både før og etter sin død. Den endelige obduksjonsrapporten er fortsatt ikke klar.

(©NTB)

Flere nyheter: