Menu
Syk katt Bilde: Dyrebeskyttelsen Haugland
Bilde av en av kattene som måtte avlives. Bilde: Dyrebeskyttelsen Haugland

Karmøybu slipper straff for vanskjøtsel av over 60 katter.

Det ble i går kjent at en kvinne slipper straff etter å ha vanskjøttet et stort antall katter på en adresse på Karmøy. Nu vurderer Dyrebeskyttelsen Haugaland og klage på avgjørelsen til politiet.

Av tomas | 21.04.2023 11:04:14

Dyrevelferd: Dyrebeskyttelsen avdeling Haugaland reagerer kraftig etter at en kvinne slapp unna med påtaleunnlatelse etter at 60-70 katter ble funnet vanskjøttet i boligen hennes på Karmøy i fjor høst.

Daglig leder i Dyrebeskyttelsen, avdeling Haugaland, Elisabeth Ellingsen, sier til radio Haugaland at denne avgjørelsen viser at dyr har et dårlig rettsvern.

Kvinnen slipper både fengsel og bot fordi hun kom med en uforbeholden tilståelse overfor politiet, meldte NRK i går.

Dyrebeskyttelsen har i lang tid forsøkt å legge til rette for at kattene til kvinnen skulle ha det bra, uten at noe skjedde. De vurderer nå å klage saken til politiet.

– Akkurat nå er det veldig nytt så vi ser på hva vi skal gjøre med situasjonen, men at vi kommer til å legge inn en klage til politiet det skal vi, sier Ellingsen.

Kvinnen får nå lov til å ha to katter, det reagerer Ellingsen på:

– Eg blir så matt og sliten av å høre det. Det er det minste som burde vært at de ikke får lov å eie dyr. Det er null rettsvern for disse dyrene. At man kan pine dyr på denne måten og får likevel lov til å holde dyrehold etterpå er graverende.

Ellingsen stiller seg veldig skeptisk på hvem som skal følge opp dyrene. Det er ingen ressurser for folk som samler opp dyr, avslutter Ellingsen.

Flere nyheter: