Menu
FNs sikkerhetsråd skal diskutere Russlands krav om internasjonal gransking av sabotasjen mot de to russiskeide Nord Stream-rørledningene i Østersjøen. Foto: AP / NTB

Sikkerhetsrådet skal diskutere russisk krav om Nord Stream-gransking

FNs sikkerhetsråd skal tirsdag diskutere Russlands krav om internasjonal etterforskning av sabotasjen mot de to Nord Stream-rørledningene i Østersjøen.

Av NTB | 21.02.2023 17:55:33

Natur og miljø: Russland anklager USA for å ha stått bak sabotasjen mot de to russiske gassrørledningene, noe som benektes fra amerikansk hold.

Danmark, Sverige og Tyskland etterforsker hendelsen i september, der eksplosjoner på bunnen av Østersjøen satte begge de to rørledningene ut av spill.

I et felles brev til Sikkerhetsrådet opplyser de tre landene at etterforskningen ennå ikke har gitt svar, men at den fortsetter. Noen anslått sluttdato kommer de ikke med.

Russland har ifølge diplomater utarbeidet et utkast til resolusjon med krav om internasjonal gransking, men det er ikke ventet at Sikkerhetsrådet vil stemme over denne tirsdag.

I utkastet, som nyhetsbyrået DPA har fått tilgang til, vises det til at de to rørledningene, som russiske Gazprom er hovedeier av, ble sabotert etter «gjentatte trusler» fra USA.

(©NTB)

Flere nyheter: