Menu
Portugals statsminister Antonio Costa har ifølge den statlige kringkasteren i landet tilbudt seg å gå av i forbindelse med opprullingen av en korrupsjonssak. Foto: AP / NTB.

SIC: Portugals statsminister tilbyr seg å gå av

Portugals statsminister Antonio Costa har tilbudt seg å gå av i forbindelse med en korrupsjonssak, melder den statlige kringkasteren SIC.

Av NTB | 07.11.2023 15:29:36

Politikk: Portugisisk politi pågrep tirsdag Costas stabssjef Vitor Escaria og fire andre som mistenkes for korrupsjon i forbindelse med avtaler om utvinning av litium i Nord-Portugal, samt etablering av en hydrogenfabrikk og et stort datasenter i havnebyen Sines.

Politiet ransaket tirsdag også 40 kontorer i regjeringsbygninger, blant dem Escarias samt flere kontorer i miljødepartementet og infrastrukturdepartementet.

Infrastrukturminister Joao Galamba har fått status som formelt mistenkt i saken, og det samme har lederen for Portugals miljødirektorat APA, Nuno Lacasta.

Costa møtte tirsdag morgen president Marcelo Rebelo de Sousa og tilbød seg da ifølge SIC å gå av. Han har varslet pressekonferanse senere tirsdag.

(©NTB)

Flere nyheter: