Menu
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Setter av penger for å motvirke fraflytting av studenter

Ullensvang kommune setter av en halv million kroner for å motvirke fraflytning av studenter. Vedtaket er en reaksjon på Bergen sitt tilbud om gavekort på 2000 kr til studenter som melder flytting.

Av tomas | 31.03.2023 12:44:31

Lokalpolitikk: Politikerne i Ullensvang har vedtatt å sette av en halv million kroner til å lage ordninger som motvirker fraflytning av studenter.

Vedtaket er en reaksjon på Bergen sitt tilbud om gavekort på 2000 kroner for studenter som melder flytting, skriver Hardanger folkeblad.

– Jeg håper flest mulig kommuner i Vestland gjør det slik at studentene velger hjemmeadressa si, og at Bergen tar til vett. Vi vil også legge ut informasjon om hvilke andre tap studentene kan lide om de melder flytting fra foreldrene de første studieårene, opplyser ordfører Roald Aga Haug i Ullensvang kommune.

Under kommunestyremøte i går minnet Ordfører i Ullensvang kommune Roald Aga Haug at Ullensvang har flere hundre studenter og at dersom 100 studenter skulle melde flytting vil det bety to millioner kroner i tapt innbyggerstøtte, som vil tilfalle Bergen i stedet.

Pengene skal finansieres over disposisjonsfondet.

Flere nyheter: