Menu
Elise Thorsnes scoret for Vålerenga onsdag. Foto: Rodrigo Freitas / NTB

Serieleder Vålerenga straffet Brann: – Var ikke særlig pent

Vålerenga tok sin fjerde strake seier med 2-0 over Brann på bortebane i Toppserien onsdag. Triumfen gir en god luke på tabelltopp.

Av NTB | 03.07.2024 21:13:10

Sport: Toer Rosenborg er åtte poeng bak Vålerenga, men har én kamp mindre spilt enn serielederen. Brann er nummer tre og jaktet onsdag å komme seg opp på like mange poeng som RBK, men på hjemmebane slet de tungt.

Elise Thorsnes og Emma Stølen Godø scoret målene som ga VIF-seier for fjerde gang på rad. De kongeblå har tapt bare to kamper denne sesongen.

– Det var deilig. Det var en tøff kamp for oss, og de gjør det vanskelig, men vi får de to målene og får seieren selv om det ikke var særlig pent, sa VIF-kaptein Janni Thomsen til TV 2.

– Det er for tidlig å snakke om tittelen. Vi hadde en dupp i fjor, og det skal vi ikke gå på nå, fortsatte dansken.

Thorsnes var sikker og scoret sitt sjette seriemål for sesongen.

Brann-trener Martin Ho var ikke særlig imponert over situasjonen. Han mener Tvedten filmet seg til straffe.

– Hun burde bli suspendert, sa han til TV 2 i pausen.

Etter 35 minutter kom Anna Aahjem seg fri foran mål, men Michaela Kovacs kastet seg inn og avverget.

Tidligere i uken ble det kjent at Brann har solgt Justine Kielland til tyske Wolfsburg. Hun var derfor ikke med i onsdagens toppkamp. Underveis måtte dessuten kaptein Marthine Østenstad byttes ut med skade. Stopperen tørket tårer på vei av banen.

Brann spiller byderby mot Åsane neste runde, mens Vålerenga møter Stabæk på bortebane. Deretter venter oppgjør mot Rosenborg hjemme.

Vålerenga tok ledelsen etter snaut 20 minutter da Brann rotet det skikkelig til i forsvar. Keeper Aurora Mikalsen klusset med klareringen og ble satt under press av Godø. Sistnevnte blokkerte så klareringen slik at ballen falt til Olaug Tvedten, som fikk straffe etter å ha blitt taklet av Ingrid Stenevik.

Etter 63 minutter lå ballen igjen bak Mikalsen i Brann-målet. Janni Thomsen viste god fart da hun kom seg forbi Tomine Svendheim og slo ballen inn foran mål. Der ventet Godø som sendte den i lengste hjørne.

(©NTB)