Menu
Kommende La Liga-sesong byr på et par regelendringer for Vinicius Jr. og de andre spillerne. Foto: Kirsty Wigglesworth / AP / NTB

Semiautomatisk offside innføres i La Liga – fortsatt ikke mållinjeteknologi

Det planlegges flere endringer på regelverket foran kommende sesong i La Liga. Innføring av mållinjeteknologi er det derimot ingen planer om.

Av NTB | 03.07.2024 07:33:20

Sport: Football-Espana og radiostasjonen COPE er blant dem som har omtalt nyheten.

Flere av endringene er lik grepene som har blitt tatt i bruk i blant annet EM. Både semiautomatisk offside og at det kun er tillatelse for kapteiner å snakke med dommeren, kan man vente seg i La Liga kommende sesong. I tillegg innføres det mulighet for et ekstra spillerbytte ved hodeskade.

Det som fortsatt ikke blir å finne, er mållinjeteknologi. Mangelen på det ble en debatt etter en kontroversiell situasjon i El Clásico i april. Da følte Barcelona seg snytt for scoring på stillingen 1-1 mot Real Madrid i en kamp katalanerne tapte 2-3.

– Det er en skam at vi ikke har mållinjeteknologi. Om vi vil være den beste ligaen i verden, så må vi ha det, sa Xavi etter kampen.

La Liga-president Javier Tebas svarte på sin side med en post på X, med skjermbilder fra artikler som beskrev situasjoner der mållinjeteknologi hadde feilet og sitatet «ingen kommentar».

(©NTB)