Menu
Georgias landslagsspillere ble hyllet i Tbilisi. Foto: Andreea Alexandru / AP / NTB

Georgias EM-spillere hyllet i hovedstaden: – Et mirakel

Det georgiske herrelandslaget i fotball ble mottatt som helter da de returnerte til hovedstaden Tbilisi etter å ha tatt seg til åttedelsfinalen i fotball-EM.

Av NTB | 03.07.2024 07:23:12

Sport: Flere tusen supportere samlet seg til bussparade, skriver nyhetsbyrået Reuters. President Salome Zourabichvili var blant de fremmøtte. Han var til stede under samtlige av nasjonens kamper i Tyskland.

– Det er et mirakel. I dag viser Georgia seg fra sin beste side, sa han.

Georgia tok svært overraskende ledelsen i åttedelsfinalen mot Spania, men sistnevnte vant til slutt 4-1.

Statsminister Irakli Kobakhidze var også på plass for å hylle spillerne. Han har imidlertid vært sterkt kritisert etter at landets nasjonalforsamling i mai vedtok «utenlandsk agent»-loven.

Den innebærer at organisasjoner og virksomheter som får mer enn 20 prosent av finansieringen fra utlandet, må registrere seg som utenlandske agenter. Den ses som et forsøk på å kneble vestligstøttede medier og organisasjoner i landet. USA har omtalt loven som et demokratisk tilbakeskritt.

EU-kommisjonens direktør for utvidelse Gert Jan Koopman har tidligere sagt at loven kan bli et hinder for Georgias EU-søknad, og kritikere hevder at landet dras i retning av Russland framfor EU. Georgiske spillere var godt representert på det tidligere sovjetunionske landslaget, og europamesterskapet i Tyskland var det første landet deltok i siden Sovjetunionens oppløsning i 1991.

(©NTB)

Flere nyheter: