Menu
Kylian Mbappé var som alltid sentral i Frankrikes spill. Foto: Andreea Alexandru / AP / NTB

Selvmål av Belgia-veteran sendte Frankrike videre i fotball-EM

Etter drøyt 80 minutter uten scoring ble en uheldig Jan Verthongen syndebukk da hans selvmål sørget for 1-0 til Frankrike over Belgia i åttedelsfinalen i EM.

Av NTB | 01.07.2024 19:53:17

Sport: Det var ikke ufortjent at Frankrike tok ledelsen, men det kom på veldig beklagelig vis for Belgia, som ryker ut av EM kanskje for siste gang med sin gylne generasjon på banen.

Midtstopper Verthongen har vært en del av den, men den tidligere Tottenham-spilleren var svært uheldig da han skulle hindre et innlegg fra Frankrikes Randal Kolo Muani og sendte ballen i eget nett.

Frankrike styrte mesteparten av kampen, men Belgia hadde sine farligheter i løpet av kampen også. Stjernene Romelu Lukaku og Kevin De Bruyne hadde hver sin gode mulighet i andre omgang, men mesterskapet endte i skuffelse for dem og Belgia.

Frankrike går videre til kvartfinale, der de møter enten Portugal eller Slovenia. De spiller åttedelsfinale senere mandag.

Kvartfinalen blir uten Adrien Rabiot, som var en av flere franskmenn som pådro seg gult kort i forsøk på å stoppe Belgias Jérémy Doku. Frankrikes midtbanemann må dermed sone karantene i neste kamp.

(©NTB)