Tampa Bay Lightnings Brayden Point blir dagens helt da han setter straffen forbi Boston Bruins målvakt Linus Ullmark i tirsdagens NHL-oppgjør. Lightning vant dermed kampen 3-2. Foto: Charles Krupa / AP / NTB.

Seier for Lillebergs Tampa Bay Lightning

Oppgjøret mellom Tampa Bay Lightning og Boston Bruins i NHL gikk til spilleforlengning tirsdag. Det endte med seier for Lightning og norske Emil Lilleberg.

Av NTB | 14.02.2024 04:22:32

Sport: Oppgjøret mot topplaget Boston Bruins ble spilt i Boston, og da det sto 2-2 etter tre perioder endte det med spilleforlengning.

Heller ikke på overtid klarte lagene å score, og dermed måtte kampen avgjøres på straffer, der Tampa Bay Lightning tok det siste stikket og vant kampen med 3-2. Det er lagets andre strake seier etter at de lørdag slo Columbus Blue Jackets 4-2.

Lightning gikk opp i ledelsen i første periode ved Erik Cernak. I andre periode gikk de opp til 2-0 etter at Nikita Kucherov fikk pucken i buret i powerplay. Deretter slo hjemmelaget tilbake med to scoringer av Charlie McAvoy og James van Riemsdyk.

Tredje periode endte målløst, og det samme var resultatet i spilleforlengelsen. Til slutt ble Brayden Point dagens helt for Tampa Bay Lightning da han satte den avgjørende straffen inn i Bruins-målet.

Emil Lilleberg spilte sin 14. kamp for vinnerlaget siden debuten tidlig i januar. Sarpsborg-gutten ble hentet opp til NHL da laget slet stort med skader. 23-åringen fikk nesten 12 minutter på isen i tirsdagens bortekamp i Boston.