Menu
Sea Shepherds skip «Whales forever» som på 90-tallet var i konfrontasjon med norske hvalfangere. Nå har organisasjonen startet opp i Norge. Foto: Roger Engvik/Sunnmørsposten/NTB.

Sea Shepherd har startet opp i Norge

Miljøorganisasjonen Sea Shepherd starter opp i Norge. Organisasjonen skal jobbe for å forsvare både dyreliv og dyrs habitater langs kystlinjen.

Av NTB | 06.03.2023 14:25:31

Kuriosa og kjendiser: Etter 46 års internasjonal eksistens Sea Shepherd nå kommet til Norge – som Sea Shepherd Norway.

En av de største satsingsområdene for miljøorganisasjonen har alltid vært hvalfangst, noe hvalfangstnæringen i Norge fikk kjenne på kroppen på 90-tallet. Da var Sea Shepherd, med grunnlegger Paul Watson i spissen, i konflikt med næringen – blant annet gjennom et antall forsøk på å senke hvalfangstskuter.

Dette er derimot ikke en taktikk som vil bli brukt i Norge denne gang, sier dyrerettsaktivisten Samuel Rostøl som leder organisasjonen.

– Vi vil jobbe for at hvalfangst skal forbys, og for å oppnå det må vi jobbe med opinionsbygging og folkeopplysning – og slik sette press på norske politikere, sier Rostøl i en pressemelding.

Internasjonalt har organisasjonen blant annet høstet kritikk for bruk av direkte aksjonsmetoder, sivil ulydighet og sabotasje.

(©NTB)

Flere nyheter: