Menu
Leon Draisaitl jubler etter å ha scoret ett av sine fire mål via ryggen til Vegas Golden Knights-keeper Laurent Brossoit. Tross tyskerens målrush tapte Edmonton Oilers sluttspillkampen. Foto: John Locher, AP / NTB

Scoret fire i NHL-sluttspillkamp – tapte likevel

For annen dag på rad scoret en spiller fire mål i en kamp i NHL-sluttspillet, bare for å gå av isen som taper. Onsdag var det Leon Draisaitl i Edmonton Oilers.

Av NTB | 04.05.2023 16:54:17

Sport: Tyskeren herjer i årets sluttspill og er oppe i elleve scoringer selv om laget hans bare har spilt sju kamper så langt. Hans målshow mot Vegas Golden Knights hjalp lite ettersom fem hjemmespillere scoret til sammen seks mål, og Knights vant 6-4.

– Vi var ikke gode nok som lag. Vi var ikke i nærheten av det vi er gode for. Vi må skjerpe oss, sa Draisaitl.

– Leon var god, som han har vært hele sluttspillet, men ellers er det mye å forbedre, sa trener Jay Woodcroft.

Det er 30 år siden sist et lag med en firemålsscorer tapte en kamp i NHL-sluttspillet.

Bare en gang tidligere har det vært en firemålsscorer i NHL-sluttspillet to dager på rad. Det var i 1988, da Tony Hrkac og John Tucker hjalp St. Louis og Buffalo til hver sin seier.

Draisaitls 2-3-scoring var av den uvanlige sorten, da han fra en posisjon bak mål scoret via ryggen på keeper. Det er en type avslutning rekkekamerat Connor McDavid er kjent for, og Draisaitl har tydeligvis lært.

Draisaitl har målpoeng i alle Oilers’ sju sluttspillkamper så langt, og han har scoret i de fire siste.

– 11 mål, og vi er bare i starten av 2. runde. Det er utrolig, sa Cassidy.

Det la ingen demper på gleden blant Knights-fansen. Jack Eichel punkterte spenningen da han i siste minutt stjal pucken fra McDavid og scoret i tomt mål fra egen sone.

Tirsdag scoret Joe Pavelski fire mål for Dallas Stars, som tapte 4-5 for Seattle Kraken etter forlengning.

– Spesielle spillere gjør spesielle ting. Mange spillere prøver på det nå. Jeg tror de trener på det, men det krever spesielt talent å få det til, sa Knights-trener Bruce Cassidy.

(©NTB)