Menu
Mathis Olimb er skadd og mister ishockey-VM. Foto: Rodrigo Freitas / NTB

Ken André Olimb tror han vil savne broren Mathis i ishockey-VM

Ishockeyveteranen Mathis Olimb (37) går glipp av VM i Latvia og Finland på grunn av en skade. Savnet kan bli stort for broren Ken André.

Av NTB | 04.05.2023 17:04:14

Sport: – Plutselig er jeg den mest rutinerte og eldste i troppen Det er jo litt spesielt. Det blir mitt første VM uten ham, så vi får se om savnet blir stort eller ikke. Det blir nok litt annerledes, sier Ken André Olimb til NTB.

34-åringen, som til daglig spiller i tysk ishockey, er klar for sitt 12. VM. Han debuterte i 2010 i Mannheim, men har gått glipp av ett mesterskap på grunn av skade og ett på grunn av koronapandemien. Han står med 90 VM- og OL-kamper.

Mathis Olimb er likevel et tungt forfall for landslagssjef Tobias Johansson. Vålerenga-spilleren har vært en nøkkelspiller for Norge i mange år og står bokført med 118 OL- og VM-kamper.

– Det er et stort tap for oss, men jeg har troen på spillerne jeg har i troppen nå, sier Johansson til NTB.

Nylig ble det kjent at rutinerte Martin Røymark (119 landskamper) og Mats Rosseli Olsen (56) må melde VM-forfall. Dessuten er landslagskaptein Jonas Holøs (121) skadd, mens Alexander Bonsaksen (85) har lagt opp.

– Vi vil selvsagt savne dem, men nå får andre sjansen og mer istid. Jeg har veldig troen på de unge som kommer opp. Det ser bra ut, og det laget vi reiser til VM med skal bite godt fra seg, lover Olimb.

– I kampene mot Frankrike gjelder det å finne godfølelsen inn mot VM, sier Ken André Olimb.

I VM skal de norske iskrigerne også ut mot Sveits (14/5), Slovenia (16/5), Latvia (17/5), Tsjekkia (20/5), Canada (22/5) og Slovakia (23/5) i gruppespillet.

Norge har møtt Finland, Sverige og Danmark i seks oppkjøringskamper så langt. Norge har ennå til gode å gå seirende av isen i VM-oppkjøringen. Laget yppet seg derimot mot alle tre motstandere.

Olimb mener at det norske laget tross flere forfall er mer enn godt nok til å kjempe om å overleve i eliten.

Norge møter Frankrike i VM-oppkjøringskamper fredag og lørdag i Asker. VM-starten skjer 13. mai mot Kasakhstan i Riga.

(©NTB)

Flere nyheter: