Menu
Michael Schumacher avbildet i Trysil i 2002. Foto: Knut Fjeldstad / NTB

Schumachers familie varsler søksmål mot ukemagasin etter KI-skapt intervju

Die Aktuelle kan bli tatt til retten av Michael Schumachers nærmeste etter at ukebladet trykket et «intervju» med F1-legenden basert på kunstig intelligens.

Av NTB | 20.04.2023 10:44:03

Vitenskap og teknologi: Schumacher er ikke blitt sett offentlig siden han pådro seg alvorlige hodeskader i en skiulykke i desember 2013. Familien har hele tiden lagt lokk på tyskerens helsetilstand.

Det vakte derfor mye oppmerksomhet i Tyskland da Die Aktuelle nylig prydet hele forsiden med et arkivbilde av den sjudobbelte verdensmesteren i Formel 1 og lovet «en verdenssensasjon».

I tittelen sto det «Michael Schumacher, det første intervjuet». I selve saken kommer det fram at sitatene var skapt ved bruk av kunstig intelligens. Det ble ikke godt mottatt av Schumachers familie, som via en talsperson bekrefter overfor Reuters at de planlegger å saksøke det tyske ukebladet.

I en Netflix-dokumentar fra 2021 røpte kona Corina litt om hverdagen innad i familien.

– Vi lever sammen hjemme og gjør alt for at Michael skal bli bedre og føle seg komfortabel. Han skal føle seg knyttet til familien. Privat er privat, pleide han å si. Det er veldig viktig for meg at han kan fortsette å nyte privatlivet sitt så mye som mulig. Michael beskyttet oss alltid, og nå beskytter vi Michael, sa hun.

(©NTB)