Menu
Estlands statsminister Kaja Kallas i ivrig samtale med den tyske statsminister Olaf Scholz i Tallinn fredag. Foto: Sergei Grits / AP / NTB

Scholz: Tyskland vil forsvare hver centimeter av Natos territorium

Tyskland vil forsvare hver centimeter av Natos område, forsikret statsminister Olaf Scholz under et besøk i Estlands hovedstad Tallinn fredag.

Av NTB | 26.05.2023 20:29:04

Politikk: Den tyske statsministeren var på besøk i Estland for å møte regjeringssjefene i de tre baltiske landene, som alle er medlemmer av både EU og Nato.

Tyskland har lovet å utplassere en brigade på mellom 3000 og 5000 soldater i Estland for å bidra til forsvaret, men foreløpig er det bare opprettet en enkelt kommandopost. Resten av brigaden befinner seg foreløpig i Tyskland.

Scholz kunne ikke gi noe konkret svar på hvor stor kontingenten blir og når den er på plass.

– Sikkerhetssituasjonen her i de baltiske landene, på alliansens østflanke, er ømtålig. Men for å si det rett ut: Vi er klare til å forsvare hver kvadratcentimeter av Natos territorium mot angrep, sa Scholz under møtet.

Statsministeren sa at de nødvendige skritt er tatt for å forberede forsvaret av de baltiske landene.

– Vi er i en kontinuerlig prosess med å samkjøre det tyske forsvaret med forsvaret til landene i Sentral- og Øst-Europa, sa Scholz.

(©NTB)

Flere nyheter: