Julie Blakstad og Häcken er på tabelltopp i Sverige. Her i aksjon for landslaget. Foto: Rodrigo Freitas / NTB

Blakstads lag vant toppkampen – supertalent avgjorde

Julie Blakstad opplever medgang under leieoppholdet i svenske Häcken. Med 3-0 i fredagens toppkamp mot Piteå inntok laget tabelltoppen.

Av NTB | 26.05.2023 20:48:58

Sport: Piteå var ubeseiret serieleder med bare to avgitte poeng på ni kamper, men laget kom til kort på hjemmebane. Det 19-årige supertalentet Rosa Kafaji avgjorde med to tidlige scoringer.

Etter et kvarter vippet hun ballen over en motspiller, dro av en annen og lobbet ballen i mål fra 16-meterstreken over en keeper som sto litt for langt ute til å redde.

Tre minutter senere ladet hun skuddfoten fra drøyt 20 meter og skjøt i mål via tverrliggeren.

– Jeg har aldri sett noen i damallsvenskan gjøre de tingene hun gjør. Her har Sverige en framtidig storstjerne. Det er sånn klasse over målene at det er utrolig, sa Häcken-trener Robert Vilahamn til Viaplay.

Clarissa Larey fastsatte resultatet på overtid da hun på et langt framspill parkerte en motspiller og vippet ballen over keeper.

Blakstad spilte hele kampen. Etter å ha slitt med minimal spilletid i Manchester City er hun fast i Sveriges for tiden beste lag, som er ubeseiret siden hennes ankomst og nå er to poeng foran Piteå.