Menu
Tysklands statsminister Olaf Scholz er på reise i Afrika. Foto: Markus Schreiber / AP / NTB

Scholz på andre Afrika-tur til Etiopia og Kenya

Tysklands statsminister Olaf Scholz er på sin andre større reise til Afrika. Denne gangen besøker han Etiopia og Kenya.

Av NTB | 04.05.2023 11:34:19

Vær: Afrika-turen har som tema konflikter og fredsløsninger, samt klimasaker og grønn energi. Han skal også snakke om krigen i Ukraina.

Scholz kom torsdag morgen til Addis Abeba i Etiopia der han møter regjeringen og Den afrikanske union (AU), som har sitt hovedkvarter i byen. Scholz vil der trolig snakke om konflikten i Sudan.

Torsdag kveld reiser han videre til Kenya, der han skal snakke om grønne energiinitiativ og besøke Afrikas største geotermiske kraftanlegg ved Navaisha-sjøen.

Kenya er Tysklands nærmeste handelspartner i Afrika. Da Kenya fikk sin uavhengighet i 1963, var Tyskland det første landet som anerkjente det nye styret.

Også Kenya spiller en viktig rolle i fredsmekling på kontinentet, både i Etiopia og Kongo, samt i Somalia, og har tilbudt seg å mekle i Sudan.

På sin første tur til Afrika i mai i fjor besøkte Scholz tyske soldater i Niger og var også i Senegal og Sør-Afrika. Reisene tas som et signal om at Tyskland ser på Afrika som strategisk viktig i en tid da både Russland og Kina søker innpass.

(©NTB)

Flere nyheter: