Menu
Johanne Killi ble norgesmester i slopestyle lørdag. Foto: Claes-Tommy Herland / Norges Skiforbund

Schjerve og Killi ble norgesmestere i slopestyle

Friskistjernen Sebastian Schjerve vant herreklassen, mens Johanne Killi ble mester i kvinneklassen under slopestyle-NM på Trysil lørdag.

Av NTB | 01.04.2023 15:14:06

Sport: Namsos-gutten Schjerve vant finalen med 93 poeng. Tevje Skaug (Kongsberg) tok sølv med 89, mens Birk Ruud (Bærum) endte på bronseplass med 86 poeng. Sistnevnte tok VM-gull i disiplinen tidligere i vinter.

– Jeg er veldig fornøyd meg eget run. Det var sol og blå himmel og helt magisk. Jeg fikk maksimert mine styrker i dag, sa Schjerve.

Han forsvarte dermed NM-gullet fra i fjor.

Dombås-jenta Killi var klart best i et lite startfelt i kvinneklassen. Verdenscupvinneren seiret med 94 poeng, mens sølvvinner Martine Alexandra Tamburstuen (Bærum) fikk 47 poeng. Bronsen gikk til Sigrid Husemoen (Lillehammer).

– Jeg er her for å være med sammen med de andre som driver med dette i Norge. Det er utrolig mange flinke som er med her. Utrolig artig å være et sunt forbilde gjennom hele sesongen og komme hit for å møte alle som har fulgt meg gjennom sesongen, sa Killi som kjørte sin første NM-konkurranse siden 2019.

I juniorklassen vant 14 år gamle Ingvild Almås Hagland fra Heming med 82 poeng. Hun er sett på som et stort talent.

(©NTB)