Menu
Andreas Schjelderup har skrevet under for Benfica. Foto: Claus Fisker / Ritzau Scanpix / NTB

Schjelderup skrev under for Benfica: – Et stort og naturlig skritt

Andreas Schjelderup (18) bytter ut Nordsjælland og dansk fotball med mesterligaspill i portugisiske Benfica.

Av NTB | 12.01.2023 20:29:12

Sport: Overgangen ble bekreftet av Benfica torsdag. Schjelderup har fått en avtale som strekker seg til sommeren 2028.

– Benfica er et stort og naturlig skritt for meg å ta. Det føles riktig, sier 18-åringen i en uttalelse lagt ut av Nordsjælland.

I Portugal blir han blant annet lagkamerat med nylig signerte Casper Tengstedt fra Rosenborg. Den danske angriperen ble klar for Lisboa-laget onsdag.

Schjelderup har briljert i dansk superliga og ble kåret til ligaens beste spiller i høstsesongen. Han scoret 10 mål på 17 kamper og bidro sterkt til at klubben fra København-forstaden Farum overvintrer på tabelltopp.

Ifølge TV 2 hadde Schjelderup selv uttrykt overfor Nordsjælland at han foretrakk en overgang til Benfica, der han skal være forespeilet en viktig rolle i laget.

– Min tid her har vært fantastisk, og jeg har fått ut akkurat det jeg håpet på da jeg og min familie besøkte klubben og valgte den i sin tid, sier Schjelderup om oppholdet i Danmark.

Overgangen skal ha en ramme på rundt 150 millioner kroner. Det skal gjøre ham til tidenes nest dyreste norske tenåring (etter Erling Braut Haaland da Borussia Dortmund kjøpte ham fra Salzburg).

Schjelderup er fra Bodø og spilte for Glimts aldersbestemte lag inntil han som 16-åring signerte for Nordsjælland sommeren 2020. Han debuterte i superligaen i februar 2021 og ble raskt en profil i superligaen.

Han har kamper for norske aldersbestemte landslag opp til U21.

Unggutten har vært svært ettertraktet blant mange store klubber, og nå har Benfica sikret seg signaturen.

Fra før er Fredrik Aursnes i Benfica, som i februar og mars møter Brugge i mesterligaens åttedelsfinale.

(©NTB)

Flere nyheter: