Menu
Englands trener Gareth Southgate (t.h.) har tatt ut sin tropp til kampene mot Ukraina og Skottland. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Saudi-Henderson med i England-troppen – Sterling utelatt

Jordan Henderson er tatt ut til Englands kommende landskamper til tross for overgangen til saudiarabisk fotball. Formspiller Raheem Sterling fikk ikke plass.

Av NTB | 31.08.2023 15:24:39

Sport: England møter Ukraina i EM-kvalifisering 9. september. Tre dager senere venter Skottland i en privatlandskamp.

Landslagssjef Gareth Southgate har tidligere uttalt seg om overgangen til Henderson fra Liverpool til Al-Ettifaq og vært klar på at han ikke er dømmende i slike situasjoner. Saudi-Arabia har fått kritikk i Vesten for å drive med sportsvasking.

Henderson tok også kontakt med Southgate for å forsikre seg om at han ikke ville bli oversett.

– Han kommer ikke til å spille i Premier League. Han kommer ikke til å spille Champions League, som er den enkleste vurderingen for nivået han spiller på, sa England-sjefen til Talksport for tre uker siden.

I den 26 mann store troppen finner man også midtstopper Harry Maguire, som har til gode å spille for Manchester United denne sesongen.

Raheem Sterling, som har levert godt i Premier League-innledningen for Chelsea, er ikke med. 28-åringen står med 82 landskamper for England.

Arsenal-angriper Eddie Nketiah og Chelsea-forsvarer Levi Colweill er blitt tatt ut for første gang.

(©NTB)

Flere nyheter: