Menu
Toulouse-spillerne jubler etter cupfinaleseieren for to uker siden. Søndag ble lagets seriekamp utsatt halvannen time på grunn av bombetrussel og flere spillere satt ut av laget fordi de ikke ville delta i en markering mot homofobi. Foto: Aurelien Morissard, AP / NTB

Satt ut av laget etter vegring mot regnbuedrakter

Flere spillere ble satt ut av laget fordi de nektet å bruke drakt med nummer i regnbuefarger i søndagens kamp mellom Toulouse og Nantes i fransk fotball.

Av NTB | 15.05.2023 01:04:17

Sport: Toulouse-spiller Zakaria Aboukhlal og Nantes-spiller Mostafa Mohamed ble ifølge nyhetsbyrået AFP strøket fra lagoppstillingen på grunn av sin motstand mot trøyene som ble brukt av alle lag i Ligue 1 og Ligue 2 i helgens serierunde. Alle kapteinsbind var også i regnbuefarger som ledd i en kampanje mot homofobi.

Aboukhlal var ikke alene blant hjemmespillerne.

– Noen spillere i profflagets tropp er uenige i bruken av regnbuefarger som representerer LHBT-bevegelsen, meldte Toulouse i en uttalelse.

– Mens vi respekterer spillernes individuelle valg, og etter omfattende meningsutveksling, har klubben besluttet å utelate spillerne det gjelder fra denne kampen.

Kampen i Toulouse ble forsinket 90 minutter på grunn av funn av en mystisk pakke på stadion. Bombeletere ble kalt inn, men det var falsk alarm, og kampen ble spilt.

Norske Warren Kamanzi spilte hele den målløse kampen for Toulouse, mens Kjetil Haug var ubenyttet reserve for den ferske cupmesteren.

Brest-trener Eric Roy sa at markeringen ikke burde blitt holdt i en avgjørende fase av sesongen, ettersom enkelte spillere vegrer seg for å delta.

– Plasseringen av markeringen mot homofobi er katastrofal, sa Roy etter at hans lag slo Auxerre 1-0 i et viktig bunnoppgjør.

– Selv har jeg ikke noe problem med markeringen, men jeg vet at det finnes spillere som har det, og deres fravær kan få avgjørende betydning.

Rennes slo Troyes 4-0, og gjestene er dermed dømt til nedrykk.

Ved siden av spillerne som ble satt ut av laget i Toulouse, meldte Guingamp-spiller Donatien Gomis forfall til kampen mot Sochaux i Ligue 2 av samme årsak.

I Rennes var det også en annen markering søndag. Klubben hyllet sin tidligere ungdomsspiller Arman Soldin, som tirsdag ble drept i Ukraina. Han var der på jobb som videoreporter for AFP. Klubben hadde invitert hans familie og mange av hans venner til markeringen.

(©NTB)

Flere nyheter: