Menu
SAS fløy 2,4 millioner passasjerer i juli noe som er like mange som i juni. Selskapet er fortsatt i en pågående konkursbeskyttelsesprosess i USA og er avhengige av investorer for å overleve. Foto: Terje Pedersen / NTB

SAS fraktet 2,4 millioner passasjerer i juli – høyeste antall siden før pandemien

SAS fløy 2,4 millioner passasjerer i juli, det samme antallet som i juni. Selskapet er fortsatt i en pågående konkursbeskyttelsesprosess i USA.

Av NTB | 07.08.2023 13:24:41

Sammenlignet med juli i fjor var det en økning i passasjertallet på 82 prosent i år, heter det i en rapport SAS publiserte mandag. Pilotstreiken i fjor er mye av grunnen til den kraftige økningen i passasjertall.

SAS hadde en kabinfaktor på 86 prosent i juli. Kabinfaktoren, eller fyllingsgraden, angir hvor stor andel av flyets seter som er blitt booket.

– Vi er glade for den positive utviklingen i etterspørselen fra passasjerer, med et fortsatt høyt antall bestillinger i løpet av juli måned, sier konsernsjef Anko Van der Werff i SAS i en pressemelding.

Selv om SAS fikk et resultat på 161 millioner svenske kroner i juni, fikk de likevel et underskudd på 4,7 milliarder svenske kroner i perioden 1. november i fjor til 30. juni i år, skriver E24.

Flyselskapet søkte om konkursbeskyttelse i en amerikansk domstol sommeren 2022. Som en del av prosessen må selskapet få inn nok kapital til å holde seg flytende. Hvem som har lagt inn bud på flyselskapet, vil ikke bli kjent før den endelige fristen for å legge inn bud løper ut 18. september, skriver avisen.

(©NTB)

Flere nyheter: