Menu
Anders Mol og Christian Sørum deltar i verdenstourturneringen i Tsjekkia. Foto: Lise Åserud / NTB

Sandvolleyball: Mol og Sørum åpnet med to seirer i Tsjekkia

Sandvolleyballduoen Anders Mol og Christian Sørum fikk en perfekt start på verdenstourturneringen i Ostrava med seier i begge torsdagens gruppekamper.

Av NTB | 01.06.2023 19:48:58

Sport: Det norske stjerneparet vant åpningskampen mot brasilianske Pedro Solberg/Guto i strake sett med sifrene 21-18, 21-14. Senere torsdag fikk de større problemer med den franske duoen Youssef Krou og Arnaud Gauthier-Rat, men vendte til seier 2-1 etter sifrene 22-24, 21-19, 15-5.

Guto og Solberg overrasket den norske duoen med godt spill og ledet 16-14, men Mol og Sørum kjempet seg tilbake og vant det første settet. I sett nummer to fikk Norge-duoen en sterk start og ga aldri fra seg initiativet.

I det andre settet var den norske duoen stort sett et par poeng foran, men uten å greie å riste av seg franskmennene. Settet var spennende helt til en norsk smash ordnet 21-19 og tvang fram et tredje og avgjørende sett.

I avgjørende sett tok den norske duoen tidlig en klar ledelse og slapp aldri Krou/Gauthier-Rat inn i kampen igjen.

Siste gruppekamp er mot amerikanske Trevor Crabb og Theodor Brunner fredag. Mol/Sørum har to seirer etter første dag, Krou/Gauthier-Rat og Crabb/Brunner en hver.

Gruppevinneren tar seg rett til kvartfinale, de to neste må gjennom en første utslagsrunde i cupspillet.

Mol og Sørum tapte finalen i verdenstourturneringen i Brasil i slutten av april. De står med én turneringstriumf så langt i år. Den kom i Qatar i februar. Mol og Sørum har fire seirer på verdenstouren og 14 i verdensserien.

I kveldskampen fulgte lagene hverandre tett i det første settet, men ofte med den franske duoen rett foran. Mol og Sørum avverget tre settballer før en vellykket fransk blokkering ga settseier med 24-22.

Underveis i kampen diskuterte de norske flere ganger med dommerne, som de ikke alltid var enige med.

(©NTB)

Flere nyheter: