Menu
Anders Mol og Christian Sørum i EMs bronsefinale i München i august i fjor. Foto: Lise Åserud / NTB.

Sandvolleyball: Knockoutseier til Mol/Sørum i verdensserien

Anders Mol og Christian Sørum styrer mot direkte plass i semifinalen under verdensseriefinalen i sandvolleyball for 2022 i Doha, Qatar.

Av NTB | 27.01.2023 14:05:16

Sport: Mol og Sørum vant den andre kampen med suverene 21-14, 21-13 i gruppe B over Renato og Vitor Felipe fra Brasil fredag.

Mye takket være en blokksterk Anders Mol ble det en enkel 21-14-seier i det første settet. Norge tok kommandoen fra start og var aldri stresset av brasilianerne.

Den sterke norske duoen åpnet bra også i det andre settet og tok ledelsen 6-3 etter blant annet gode server. Etter hvert ble det 14-10 og 17-12, og duoen var til slutt totalt overlegne med 21-13. Dermed vant de kampen svært enkelt over to sett.

For det norske paret venter en ny kamp senere fredag. Da står nederlenderne Alexander Brouwer og Robert Meeuwsen på motsatt side av nettet.

Siste kamp i gruppespillet venter lørdag formiddag.

Turneringens to gruppevinnere går rett til semifinale, mens andre- og tredjeplassene gir kvartfinalespill.

Turneringen i Doha er verdensseriefinalen for sesongen 2022, men er også den første store turneringen for Anders Mol og Christian Sørum i 2023.

Det er 13 år siden det forrige byttet av ball i sandvolleyballsirkuset.

– Den første gangen vi fikk ballen i hendene, kjentes den ut som en sånn man kjøper på bensinstasjonen. Så har vi brukt den litt og blitt mer vant til den, men førsteinntrykket var litt sånn «oi, hva i alle dager er dette?», sa Mol til NTB før åpningskampen.

Etter to spilte kamper kan man slå fast at nordmennene også behersker den nye, ferske ballen.

Mol/Sørum startet puljespillet med settseier 2-1 (16-21, 21-19, 15-10) over den tsjekkiske duoen Ondrej Perusic og David Schweiner torsdag.

De ti beste lagene i verden deltar, og alle bruker de en helt ny ball som ble introdusert på tampen av 2022. Det har skapt en del usikkerhet foran sesongstarten.