Menu
Novak Djokovic er klar for finale i Australian Open. Foto: Aaron Favila / AP / NTB

Djokovic tar faren i forsvar etter flaggkontrovers: – En misforståelse

Tennisstjernen Novak Djokovic sier flaggbråket faren hans har havnet i skyldes en feiltolkning. Han håper faren får overvære Australian Open-finalen.

Av NTB | 27.01.2023 14:05:04

Sport: Djokovic senior havnet i medienes søkelys etter at sønnen hadde slått Andrej Rublev i kvartfinalen i Melbourne. Da samlet en gruppe russere seg ved arenaen og viste støtte til hjemlandets president Vladimir Putin.

I etterkant florerte det av videoer i sosiale medier der Srdjan Djokovic tok del i støtten og holdt et stort russisk flagg. Det satte sinnene i kok.

Da Djokovic junior spilte semifinale i Australian Open fredag, var ikke faren til stede. Han holdt seg unna som følge av uroen som oppsto rundt flaggkontroversen.

Nå sier Novak Djokovic at problemene faren har havnet i skyldes en feiltolkning og en misforståelse av situasjonen.

– Som alle andre så jeg hva som skjedde, og det er uheldig at feiltolkningen av hva som skjedde har eskalert til et slikt nivå. Jeg ønsker å ha ham til stede under finalen, sier Djokovic ifølge nyhetsbyrået AFP.

Srdjan Djokovic har også kommentert flaggepisoden.

«Familien min har gått gjennom krig, og vi ønsker bare fred. Jeg hadde ingen intensjon om å forårsake slike overskrifter eller forstyrrelser», sa han i en uttalelse før semifinalen.

«Jeg hadde ingen intensjoner om å bli fanget i dette», fortsatte pappa Djokovic.

I forkant av fredagens semifinale mellom Djokovic og Tommy Paul gikk den ukrainske ambassadøren Vasyl Myrosjnytjenko ut og mente Srdjan Djokovic burde bli utestengt fra Melbourne Park.

Russiske flagg har allerede blitt bannlyst fra Australian Open etter at flere slike ble observert blant publikum tidligere i turneringen.

Tirsdag var det elleve måneder siden Russlands invasjon av Ukraina.

(©NTB)

Flere nyheter: