Brann og Mathias Rasmussen fant ikke veien gjennom Sandefjord-forsvaret i eliteseriekampen på Brann Stadion mandag. Foto: Bjørnar Morønning / NTB

Sandefjord frustrerte Brann: – Det var powerplay i 90 minutter

Brann stanget imot Sandefjord-forsvaret i to omganger og måtte nøye seg med 0-0 og ett poeng i Eliteserien mandag.

Av NTB | 08.05.2023 21:14:07

Sport: Brann var kjempefavoritter på hjemmebane foran sesongens sjette seriekamp, men oppgaven på eget gress skulle vise seg å bli alt annet enn enkel for mannskapet til Eirik Horneland.

Sandefjord forsvarte seg nemlig meget godt og gjorde livet surt for vertenes offensive spillere gjennom 90 minutter. Belønningen ble ett uhyre sterkt poeng på en vanskelig bortebane.

– Vi er veldig skuffet over at vi ikke klarte å bryte de ned den ene gangen som skulle til for å avgjøre kampen, sa Branns Bård Finne til TV 2.

– Det var powerplay i 90 minutter. Vi spilte rekordbra i boksen i dag. Dette var veldig deilig, sa Sandefjord-forsvarer Jesper Taaje.

Resultatet betyr at Bodø/Glimt for alvor har fått luke på toppen av tabellen. Fem poeng skiller nå ned til Brann. Til tredjeplasserte Odd er det ytterligere to.

Sandefjord tok på sin side sesongens sjette poeng. Det gir niendeplass på tabellen etter fem spilte kamper.

– Den er stor. Jeg får ballen litt bak meg og får ikke kontrollert avslutningen. Uansett skal jeg kunne score på den, sa Wassberg til TV 2 i pausen.

Brann hadde ballen ekstremt mye de første 45 minuttene, men det var likevel langt mellom de kjempestore sjansene. For Sandefjord-spillerne ble det en tålmodighetsprøve og utmattende å holde serietoeren fra livet.

– Vi har altfor lite ball, og får ikke til noe spill. Vi forsvarer oss i 45 minutter, og det blir tungt, sa Sandefjord-kaptein Sander Moen Foss halvveis i Bergen.

Det lyktes de særdeles godt med. Midtstopperduoen Moen Foss og Jesper Taaje gjorde en kjempekamp.

– Det er masterclass i forsvarsspill hvis Sandefjord kommer seg herfra med ett poeng, sa TV 2-kommentator Morten Langli mot slutten av oppgjøret.

Brann-spillerne virket på sin side mer og mer frustrerte etter hvert som de målløse minuttene ble flere og flere. Til slutt ebbet kampen ut uten uttelling.

Brann kunne samtidig fått hull på den berømte byllen etter kun noen få sekunders spill på eget gress mandag. Etter en retur fra Sandefjords keeper Hugo Keto kom Niklas Wassberg til en kjempemulighet, men avslutningen ble for svak.

Etter pause fortsatte Brann-dominansen. Kampbildet var temmelig likt som i første omgang. Gjestene hadde mer enn nok med å forsvare seg og stenge farlige rom for hjemmelagets spillere.