Menu
Etter å ha skjelt ut både forsvarsministeren og forsvarssjefen i Russland og anklaget dem for å holde tilbake ammunisjon, sier Wagner-sjef Jevgenij Prigozjin (midten) at den private militærstyrken har begynt å motta forsyninger igjen. Arkivfoto: Prigozjins pressetjeneste / AP / NTB

Wagner-sjef sier styrkene begynner å få mer ammunisjon

Etter at Wagner-sjef Jevgenij Prigozjin raste mot manglende leveranser av ammunisjon, sier han at gruppen har begynt å få nye forsyninger.

Av NTB | 08.05.2023 21:04:32

Politikk: Prigozjin skjelte ut både Russlands forsvarsminister Sergej Sjojgu og forsvarssjef Valerij Gerasimov i en rekke videoer forrige uke og anklaget dem for å holde tilbake ammunisjon til den private militærstyrken. Wagner-gruppen har ledet an i den flere måneder lange offensiven mot Bakhmut i Øst-Ukraina, men har ikke klart å skaffe seg kontroll over byen.

Wagner-sjefen truet med å trekke styrkene sine ut fra Bakhmut dersom han ikke fikk mer ammunisjon. Mandag sier han at «foreløpige tall tyder på at vi begynner å motta ammunisjon».

Han hevder nok en gang at styrkene hans har fremdrift i det han beskriver som intense kamper rundt Bakhmut. Slaget om byen beskrives som det blodigste og mest langvarige i krigen i Ukraina.