Menu
Johannes Thingnes Bø måtte nøye seg med bronsen på fellesstarten i VM i skiskyting tyske Oberhof. Foto: Javad Parsa / NTB

Samuelsson stoppet ny Thingnes Bø-jubel: – Lite å stille opp med

Johannes Thingnes Bø kunne blitt historisk under VMs siste dag, men det ville seg ikke. Svenske Sebastian Samuelsson vant fellesstarten, mens Bø tok bronsen.

Av NTB | 19.02.2023 15:15:34

Sport: VM-kongen Johannes Thingnes Bø var sterk under søndagens fellesstart, men kunne ikke ro i land gullet under mesterskapets siste konkurranse. 29-åringen kunne ha sikret seg sitt fjerde individuelle gull i Oberhof, men han tok i stedet bronse og sin 31. VM-medalje i karrieren.

Samuelsson vant rennet foran landsmannen Martin Ponsiluoma. Thingnes Bø takker for seg etter et imponerende mesterskap med sju medaljer.

– Hvordan skal jeg oppsummere? Jeg knuser til meg tre VM-gull individuelt med en bronse på slutten her, også gode stafetter lagmessig for Norge ellers. Så ender det med sju medaljer og det er så bra her i Oberhof med tanke på de forholdene vi har hatt, sa Thingnes Bø i pressesonen etter rennet.

– Det er kjempestort. Det er jo på mange måter isolert sett et medalje mål på alle løp. Du har likevel ikke med deg et mål om å ta sju medaljer. Jeg har vært fokusert hele veien. Jeg har fått ut mitt beste potensial og det synes jeg fikk i dag og, sa han til NRK etter rennet.

Sturla Holm Lægreid gikk inn til 4.-plass, mens Tarjei Bø ble nummer 9. Johannes Dale endte på 11.-plass foran Vetle Sjåstad Christiansen som tok 12.-plassen. Endre Strømsheim gikk inn til 15.-plass.

Tilbake på standplass for den siste liggende skytingen ble det nok en strafferunde på Thingnes Bø, men også Lægreid. Dermed ble de to norske satt i en jagende posisjon opp til teten.

Til tredje runde på standplass hadde Thingnes Bø tettet til en luke på 23, 5 sekunder. Rolig og kontrollert var han for raskest og sikrest med børsa og gjeninntok ledelsen.

–Jeg måtte jobbe bra med hvert eneste skudd og jeg fant ikke den raske rytmen som jeg har hatt på de andre seriene de foregående dagene, men jeg ga det virkelig en sjanse og på det siste skuddet bommet jeg langt ned høyre.

– Det var ikke at jeg dro meg ut. Jeg så det hvite og så skjøt jeg, men sånn er det. Man henger ikke helt med når man er sliten, sa Thingnes Bø til NRK.

I pressesonen fortalte Thingnes Bø at han ble overrasket da svenskene rykket ifra.

– Jeg håpet på at de skulle begynne å lure litt på hverandre opp der sånn at jeg kunne bli med på leken, men det var to sterke folk der i dag. Det var lite å stille opp med.

Med bronse etter VMs siste konkurranse er han den andre utøveren som har tatt medaljer i alle øvelser. Det er kun Marte Olsbu Røiseland som har gjort det tidligere.

Ved første skyting var det den regjerende verdensmesteren Sturla Holm Lægreid som var stødigst av de norske utøverne. Han var den eneste norske som sto for fullt hus og etterlot et gap på 21,7 sekunder ned til gullfavoritten Thingnes Bø.

På siste skyting før målgang ble ville det ikke historie la seg skrive. Thingnes Bø ble nok en gang sendt ut på en strafferunde, mens svenskene Martin Ponsiluoma og Sebastian Samuelsson skjøt fullt hus. Med et for stort gap opp til svenskene måtte stryningen innse bronsen.

(©NTB)

Flere nyheter: