Menu
Trollstigen er et veistykke på fylkesvei 63 i Rauma kommune i Romsdal i Møre og Romsdal. Trollstigveien forbinder Valldal på Sunnmøre med Åndalsnes og Romsdalen. Foto: Halvard Alvik / NTB

Samferdselsministeren om Trollstigen: – Jeg har ikke noe nytt

Det kom ingen snarlige lovnader om finansiering av rassikring i Trollstigen da samferdselsministeren var på befaring onsdag.

Av NTB | 26.06.2024 18:03:09

Politikk: Samferdselsminister Jon Ivar Nygård (Ap) er onsdag på befaring i Trollstigen, veien ble forrige uke stengt på grunn av rasfare. Lokale politikere og næringsinteresser krever at ekstraordinære statlige midler til rassikring kommer på plass nå.

Nygård deltok onsdag på et drøftingsmøte med fylkesordfører i Møre og Romsdal Anders Riise og ordførerne i Rauma og Fjord.

Samferdselsministeren sa følgende til Romsdals Budstikke på spørsmål det er noe nytt å melde om situasjonen rundt Trollstigen.

– Jeg har ikke noe nytt.

Til VG utdyper samferdselsministeren om hva de vil gjøre videre.

– Vi kom til Trollstigen i dag for å lytte til fylkeskommunen. Det har vi gjort. Det er i utgangspunktet fylkeskommunens ansvar å drifte og vedlikeholde Trollstigen. Vi skal nå vurdere om det er noe staten kan bidra med, sier Nygård.

For to uker siden ba fylkeskommunen om et hastemøte med Nygård for å få avklart hvor mye staten kan bidra med. Ifølge fylkesveisjefen vil det være nødvendig med 50 millioner kroner bare til strakstiltak.

Samferdselsdepartementet har på sin side påpekt at dette er en fylkeskommunal vei, og at Møre og Romsdal i år mottar 127 millioner kroner til rassikring.

(©NTB)

Flere nyheter: