Menu
Glimt-spillerne kunne feire etter å ha gått opp i 2-0-ledelse. Foto: Mats Torbergsen / NTB

Salvesen raste mot dommeren da Glimt slo Viking 5-1: – Hjemmedømming

Bodø/Glimt fortsatte storformen da de tok imot Viking i Eliteserien mandag kveld. Glimt vant 5-1 og sikret med det sin femte strake ligaseier.

Av NTB | 29.05.2023 19:09:05

Sport: Gultrøyene topper dermed eliteserietabellen med åtte poeng ned til Brann på 2.-plass. De har også dobbelt så mange plussmål som bergenserne.

Viking-spiss Lars-Jørgen Salvesen var alt annet enn fornøyd med dommerteamet da han snakket med TV 2 i pausen:

– Jeg synes mye går imot oss på dømmingen, spesielt fram til 0-2. Plutselig skal han dømme med oss etter det, og da er det litt for sent. Det er hjemmedømming fram til 0-2 og så bortedømming etter det, sa Salvesen.

Spissen utdypet at han mente at dommerne dømte i favør Glimt i alle 50/50-situasjoner.

– Når det gjelder oss får vi ikke frispark, og når det gjelder dem så får de frispark, sa Salvesen.

Viking-trener Bjarte Lunde Aarsheim ønsket imidlertid ikke å kommentere dommerne.

Vertene trengte likevel ikke mer enn 17 minutter på å straffe gjestene da Albert Grønbæk banket til fra innenfor 16-meteren. Skuddet gikk via David Brekalo og inn i nettmaskene bak Patrik Gunnarsson.

Gjestene svarte med et par nydelige angrep signert Salvesen, men takket være godt keeperspill fra Nikita Haikin kunne Joel Mvuka doble gultrøyenes ledelse da han fikk muligheten inne i feltet.

– Vi vet hva slags kvaliteter vi har i laget, og når vi er så dyktige som vi er de siste ti minuttene blir det stygt, sa Pellegrino til TV 2.

– Vi har mer å gå på vi, så det sier vel egentlig ganske mye, la Berg til.

Med tapet falt Viking ned til 4.-plass på tabellen, elleve poeng bak Glimt, som riktignok har spilt en kamp mer.

Viking var nær å servere Glimt en gavepakke etter bare 40 sekunder da Markus Solbakken mistet ballen i egen boks. Heldigvis for gjestene klarte ikke Faris Pemi Moumbagna å finne fram til Hugo Vetlesen.

Med 13 minutter igjen på klokken fikk Salvesen satt inn en etterlengtet redusering, men det hjalp lite da Amahl Pellegrino, Patrick Berg og Mvuka satte inn tre raske scoringer på slutten av kampen.

(©NTB)

Flere nyheter: