Menu
Patrick Thoresen løftet kongepokalen tirsdag. Foto: Cornelius Poppe / NTB

Salsten matchvinner da Storhamar tok sin åttende NM-tittel: – Blir ikke større enn dette

Storhamar vant den femte NM-finalen med 4-3 over Vålerenga i forlengning. Med 4-1 i kamper kunne vertene juble for tittelen.

Av NTB | 23.04.2024 22:00:31

Sport: Eirik Salsten ble helten da han satte vinnermålet 50 sekunder ut i «sudden death». Dermed er Storhamars åttende kongepokal i boks. Vålerenga er fortsatt ledende i Norge med sine 26 «bøtter».

NM-tittelen smakte nok svært godt for Storhamars store veteran og kaptein Patrick Thoresen. Han feiret 400 kamper for de gule og blå med sitt annet NM-gull, men det første ordentlige. Som 16-åring var han en del av laget som tok NM-gullet i 2000, men under selve finalen var han opptatt med U18-VM.

– Det er så deilig. Dette har jeg ventet på så lenge. Jeg har tapt for mange finaler nå. Jeg har aldri vært så nervøs. Jeg har hatt vondt kroppen og i magen. Nå har jeg endelig vunnet foran familien min. Dette betyr jævlig mye og jeg er dritstolt av gutta, sa Thoresen til TV 2.

Det var gjestene fra hovedstaden som kom best i gang. Lagets storscorer Thomas Olsen satte 1-0 etter tre og ett halvt minutt. Det ble naturligvis svært stå stille i et ellers «mætt fjøs» med over 7100 frammøtte.

Storhamar har vært gode i overtall denne sesongen, og da de fikk muligheten i fem mot fire i midtperioden, satte utligningen. Peter Quennevilles skudd gikk via Vålerenga-backen Tommi Taimi og i mål til 1-1.

Et nytt overtallsspill til Storhamar var så vidt over da Samuel Solem fikk tid i «slottet» til å sette pucken oppe i vinkelen bak en ellers svært solid Tobias Breivold.

Vålerenga tok i målvakten i sluttminuttene og 12 sekunder før slutt klarte Christopher Bengtson å sette 3-3-målet. Champagnen måtte igjen settes på kjøling. 50 sekunder ut i forlengingen var seieren i boks.

– I min ishockeyverden så blir det ikke større enn dette. Jeg fikk nærmest blackout da jeg så pucken i mål, sa matchvinner Salsten.

Storhamar-trener Petter Thoresen har nå vunnet 16 NM-gull som spiller og trener for Vålerenga, Storhamar og Stavanger.

– Helt magisk. Igjen en tøff og magisk kamp. Vålerenga gjorde en bra kamp, men vi klarte å score tidlig i forlengningen heldigvis. Det er helt hårete å vinne sammen med Patrick, sa trener Thoresen.

Ved siden av målet hadde Vålerenga også to store sjanser ved Sander Thoresen og Martin Røymark som begge misset alene med målvakt Markus Stensrud.

CC-amfiet stilnet nok en gang da krigeren Magnus Brekke Henriksen utlignet til 2-2. Jakob Berglund hadde flere gode muligheter til nettkjenning, men det var først etter 55.25 han skulle lykkes.

(©NTB)