Menu
Selvbiografien til Prins Harry «Spare» er den raskest selgende sakprosa-boken i Storbritannias historie, ifølge utgiveren Penguin Random House. Foto: Kin Cheung / AP / NTB

Salgsrekord for prins Harrys selvbiografi

Prins Harrys selvbiografi «Spare» har solgt over 400.000 eksemplarer på utgivelsesdagen og er den raskest selgende sakprosaboken noensinne, ifølge utgiveren.

Av NTB | 10.01.2023 19:04:55

Kuriosa og kjendiser: – Vi har alltid visst at denne boken ville fly ut av hyllene, men salget overgått selv våre største forventninger, sier administrerende direktør Larry Finlay i Transworld Penguin Random House til Sky News.

Det var store forventninger knyttet til selvbiografien til prinsesse Dianas yngste sønn, og selv før butikkene åpnet dørene tirsdag morgen, var det lange køer utenfor dørene.

Boka inneholder en rekke avsløringer og private detaljer om livet til prinsen og resten av det britiske kongehuset, hvor Harry blant annet anklager sin bror William for å ha angrepet ham fysisk.

– Så vidt vi vet er det kun bøker som handler om en annen Harry (Potter) som har solgt mer første salgsdag, sier Finlay.

(©NTB)

Flere nyheter: