Menu
Casper Ruud røk ut av Miami Open mot nederlandske Botic van de Zandschulp. Foto: Wilfredo Lee / AP / NTB

Ruuds skrekktall i 2023 – milevis unna sine rivaler

Casper Ruuds start på 2023 har vært en stor kontrast til fjoråret. Etter flere tøffe nederlag retter tennisstjernen blikket mot grusturneringene.

Av NTB | 28.03.2023 10:44:04

Sport: Året har ikke gått etter planen, og denne uken røk Ruud nok en gang ut tidlig. Denne gangen var det ATP 1000-konkurransen i Miami, en turnering han i fjor kom til finalen i.

De siste tre månedene har kun gitt ham fem seirer. Han har ikke vunnet to kamper på rad i en utslagsturnering siden US Open. Riktignok vant han to kamper i ATP-sluttspillet i november. Det endte i finale mot Novak Djokovic.

2022 ga Ruud tre titler og fire finaletap (deriblant i Grand Slam-turneringene Roland-Garros og US Open). Etter storturneringen i USA var Ruud nummer to på verdensrankingen.

Pilene har siden pekt nedover for verdensfireren. 2023-statistikken til Ruud er soleklart svakest av alle spillerne innenfor topp 10.

De ni andre i topp 10 er alle innenfor topp 15 av de spillerne som har tatt flest rankingpoeng så langt denne sesongen.

Mot nederlandske Botic van de Zandschulp hadde Ruud 2-0 i det avgjørende settet og muligheten til å bryte enda en gang, men mislyktes. Han røk til slutt 4-6 i det tredje settet.

– Det kommer flere sjanser. Det gikk ikke i Miami i år, men det går fint. Det er flere morsomme, kule og store turneringer på vei nå. Det er mye å glede seg til, sier Ruud til NTB.

I kampen mot nederlenderen hadde Ruud 15 bruddballer, men tok kun vare på to av dem.

Det er fordel Ruud, som kan vise fram sin kraftfulle forehand med mye spin på ballen bak i banen.

– Det blir spennende nå med grusen. På mange måter er det den morsomste delen av sesongen, spør du meg. Det er ganske korte reiser fra turnering til turnering, mange fine steder og byer og fine tennisfans, sier Ruud.

Til uken blir Ruud å se i Estoril Open (ATP 250) i Portugal. Deretter venter Monte Carlo Masters (ATP 1000).

Grussesongen avsluttes med Roland-Garros i mai.

I ATP-sluttspillet i november samles de åtte spillerne som har tatt flest rankingpoeng gjennom sesongen. Der er Ruud i øyeblikket på 81.-plass.

Det er grus som er Ruuds foretrukne underlag. Det er på grus nordmannen har vunnet åtte av sine ni titler i karrieren. I fjor ble det 25 seirer og kun sju tap på underlaget hvor spillet går noe saktere og ballen spretter høyere.

(©NTB)