Casper Ruud spiller for tiden i ATP-turneringen i Basel. Andy Wong / AP / NTB

Ruud videre i Basel – vartet opp med kunstslag

Casper Ruud tok sin sjette seier over Alexander Bublik fra Kasakhstan i 1. runde av ATP500-turneringen i Basel. Han vant i strake sett.

Av NTB | 25.10.2023 18:32:27

Sport: Ruud tok første stikk etter 7-5 i tiebreak. Det første settet inneholdt ett servebrudd til hver av spillerne.

Den 24 år gamle nordmannen vant det andre settet med 6-2.

Casper Ruud er 2.-seedet i turneringen i Sveits. Han møter hjemmehåpet og wild card-spilleren 21 år gamle Dominic Stricker i neste runde. Den kampen er satt opp torsdag ettermiddag.

Bublik hadde hele 14 serveess, men også tolv dobbeltfeil i kampen. Den 26 år gamle formspilleren kom fra en tittelseier i ATP250-turneringen i Antwerpen.

Han fikk den første muligheten for servebrudd, men det var likevel Bublik som brøt til 2-0-ledelse. Igjen klarte Ruud å bryte direkte tilbake etter selv å ha blitt brutt. Nordmannen tok seg opp i 3-2 og servet så inn 4-2. Et nytt servebrudd ble til 5-2, og Ruud kunne spille hjem settet og kampen.

Ruud har vunnet seks av sju kamper mot Bublik. Det eneste tapet kom i en Davis Cup-kamp i 2022.

Han lå før turneringen på en 10.-plass og er avhengig av å ta seg forbi danske Holger Runde (førsteseedet i Basel) og amerikanske Taylor Fritz. Begge spillerne er klare for 2. runde i Sveits.

Han må samtidig holde polske Hubert Hurkacz, som allerede er kvartfinaleklar i Basel, og amerikanske Tommy Paul bak seg. Sistnevnte spiller en tilsvarende turnering i Wien.

Det skal også spilles i Paris Masters i november før de åtte beste går til ATP-sluttspillet. Det er en konkurranse på ATP1000-nivå.

Ruud viste hva som bor i ham underveis i onsdagens kamp. Tidlig i andre sett leverte han magi og slo til med et kunstslag. Ballen gikk mellom beina da han tok det første poenget i det andre gamet.

Casper Ruud er avhengig av å gjøre det godt i Basel for å styrke mulighetene for å ta seg til ATP-sluttspillet. Der stiller kun de åtte beste spillerne i verden.