Casper Ruud Foto: Terje Pedersen / NTB

Ruud vant norsk duell mot Budkov Kjær – møter australier i semifinalen

Nicolai Budkov Kjær yppet seg i duellen med Casper Ruud, men 17-åringen måtte hederlig gi tapt med 3-0.

Av NTB | 10.02.2024 20:12:03

Sport: Ruud var allerede klar for semifinale i turneringen før møtet med Budkov Kjær. Der venter australske Alex de Minaur.

– Det var utrolig gøy. Det er kult å spille mot Casper. Han er jo en av verdens beste spillere, og det er jo de man helst vil møte, sier Budkov Kjær til TV 2 etter kampen mot Ruud.

Budkov Kjær erstattet Dominic Thiem, som måtte bryte UTS-turneringen som følge av sykdom. Ruud vant sin tredje kamp for dagen mot den norske 17-åringen.

– Jeg var så nervøs at det var helt sjukt, fortsatte han.

Ruud åpnet friskt i sin første av to kamper lørdag. I duell med Alexander Bublik vant han de to første omgangene med klar margin, før kasakhstaneren reduserte til 2-1. I den fjerde omgangen styrte Ruud mot seier, men Bublik tvang kampen ut i sudden death. Der var nordmannen sterkest.

Formatet i UTS er slik at det spilles fire omganger på åtte minutter hver. Den første til å vinne tre omganger går seirende ut av duellen.

Det er også bare tillat med én serve, og dessuten kan spillerne bruke hvert sitt «kort» som gjør at det neste poenget gir tre poeng.

Fredag kveld slo Ruud sin skandinaviske kollega og rival Holger Rune 3-1 etter å ha tapt den første omgangen.

Andrej Rublev og Alexander Bublik møtes i den andre semifinalen.