Menu
Casper Ruud røk ut av Barcelona Open torsdag. Foto: Wilfrdo Lee, AP / NTB

Ruud utslått av Barcelona Open – falt sammen etter god start

Casper Ruud truet med å gjøre kort prosess med Francesco Cerundolo i Barcelona Open, men slapp motstanderen inn i kampen og tapte i strake sett.

Av NTB | 20.04.2023 20:34:06

Sport: Ruud dominerte det første settet, men misbrukte to settballer på 5-3 og 40-15. Etter det fant han ikke tilbake det gode spillet, og etter en time og ti minutter vant Cerundolo settet i tiebreak.

I 2. sett hadde den 32.-rangerte og 15.-seedede argentineren overtaket helt fra start. 24-åringen brøt til 2-0-ledelse og slapp aldri den jevngamle nordmannen inn i kampen igjen.

Etter en time og 53 minutter kunne Cerundolo juble for seier 7-6 (7-5), 6-3.

Det er Cerundolo som får møte den veteranen Daniel Evans i kvartfinalen fredag. Briten vant noe overraskende over Karen Khatsjanov tidligere torsdag.

Ruud skulle serve hjem settet på 5-3 og skaffet ganske enkelt to settballer, men maktet ikke å utnytte dem. Han slo i nettet på den siste. Så gjorde han en dobbeltfeil før han slo ut etter en lang ballveksling. Dermed hadde Cerundolo brutt tilbake.

De fire høyest seedede spillerne i turneringen spilte alle på Rafa Nadal-banen torsdag, og Ruud var den eneste av dem som tapte. Før den norske verdenstreeren entret rødgrusen hadde Jannik Sinner (4), Stefanos Tsitsipas (2) og Carlos Alcaraz (1) vunnet sine kamper.

Cerundolo vant sitt første servegame blankt, men Ruud skaffet seg to bruddballer i det neste og nyttet den andre til å bryte til 3-1. Han hadde bruddball også på 4-1, men slapp motstanderen av kroken i det gamet. Så holdt han egen serve etter at Cerundolo hadde skaffet en bruddball ved å vende fra 30-0 til 30-40.

I tiebreak kom Ruud helt skjevt ut. Han gjorde flere enkle feil, og motstanderen ledet både 4-0 og 5-1. Ruud skapte ny spenning ved å vinne tre poeng på rad, men kom aldri a jour. Han avverget Cerundolos første settball, men på den neste slo han ut.

(©NTB)

Flere nyheter: