Menu
Casper Ruud ble belønnet med en sølvfarget pære for innsatsen i Acapulco sist uke. Foto: Eduardo Verdugo / AP / NTB

Ruud tilbake i topp ti på ATP-rankingen – Eikeri med karrierebeste

Casper Ruud klatrer to plasser på ATP-rankingen etter suksess på tennisbanen de siste ukene. Han er inne blant de ti beste for første gang siden november.

Av NTB | 04.03.2024 08:47:37

Sport: Ruud står med 9.-plass på den ferske rankingen etter å ha tatt seg til nok en finale i ATP 500-turneringen i mexicanske Acapulco.

Nordmannen tapte finalen for Alex de Minaur, men klatrer likevel forbi australieren på rankingen. De Minaur faller til 10.-plassen, mens Ruud passerer både ham og Stefanos Tsitsipas.

Sist gang Ruud var inne blant topp ti i verden, var 6. november i fjor. Da var han ranket på 7.-plass, og i perioden siden har han ligget stabilt som nummer 11 på ATPs ranking.

Neste mål for Ruud er Masters 1000-turneringen i Indian Wells i California. Der har han bare 45 poeng å forsvare etter at han ble slått ut i 3. runde i fjor, og dermed har den formsterke Snarøya-mannen gode muligheter til å klatre ytterligere på rankingen.

I helgen tapte Eikeri og kineseren Guo Hanyu semifinalen i en hardcourtturnering i San Diego for amerikanerne Desirae Krawcyk og Jessica Pegula.

Eikeri var fra før rangert som nummer 32 i double. Hun har på det beste vært nummer 206 i single (i 2018).

Ruuds beste ranking i karrieren er 2.-plassen fra høsten 2022. De siste ukene har han spilt seg til to strake finaler i Mexico, og det har gitt ham 440 rankingpoeng.

På kvinnenes WTA-ranking gjør Ulrikke Eikeri ytterligere et hopp i double. Hun er nå rangert som verdens 32. beste doublespiller, og det er det høyeste hun har vært på rankingen i sin karriere.

(©NTB)

Flere nyheter: