Casper Ruud tapte United Cup-kampen mot Matteo Berrettini natt til tirsdag. Foto: Kamran Jebreili / AP Photo / NTB.

Ruud-tap mot Berrettini – Norge slått ut av United Cup

Casper Ruud var avhengig av å vinne mot Matteo Berrettini for videre norsk eksistens i United Cup. Nordmannen tapte i strake sett med sifrene 4-6, 4-6.

Av NTB | 03.01.2023 07:55:36

Sport: Berrettinis seier ga Italia en 3-0-ledelse over Norge og sikret at de ender på toppen av gruppe E i turneringen. De møter enten Polen eller Sveits på onsdag.

– Casper er en supersolid spiller. Han har forbedret seg så mye det siste året, så jeg visste at jeg måtte spille på mitt beste, sa italieneren, ifølge nyhetsbyrået AP.

Det norske laget lå under 0-2 mot Italia og måtte vinne for å ha en sjanse til å ta seg videre fra sin gruppe.

Den første kampen mot Brasil endte med 1-4-tap.

Ruud slo Berrettini to ganger i 2022. I finalen i Gstaad og i kvartfinalen i US Open. Likevel var det Berrettini som startet best og vant kampen i løpet av 1 time og 26 minutter.

Ulrikke Eikeri fikk det heller ikke til å stemme da hun tapte 2-6, 5-7 mot Lucia Bronzetti natt til tirsdag.

Tidligere har ATP Cup vært startskuddet på en ny tennissesong. Den har blitt erstattet av en ny landslagsturnering, og forskjellen fra tidligere er at United Cup er blandet med kvinner og menn.