Menu
Casper Ruud er klar for neste del av sesongen. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Ruud svarer om gressvitsen: – Jeg liker golf og Wimbledon

Casper Ruud gleder seg til Wimbledon, som er neste Grand Slam-turnering på tenniskalenderen. I fjor slo han av en vits som ble tatt altfor seriøst, sier han.

Av NTB | 12.06.2023 06:48:58

Sport: Ruud snakket med pressen etter finaletapet for Novak Djokovic i Roland-Garros søndag. Der startet nordmannen bra, men tapte til slutt i tre strake sett for annet år på rad på rødgrusen i Paris.

– Novak løftet spillet i tiebreaket og dro fra meg uten at jeg greide å holde følge. Hver gang jeg spiller mot ham så er han så motivert. Jeg føler jeg møter ham hver gang han er på sitt beste, sa Ruud.

Da spørsmålene om møtet med Djokovic var ferdige, gikk nordmannen over til å snakke om hva som skjer videre denne sesongen. Først venter en god pause hjemme i Oslo og finvær, før turen etter hvert går til London og Wimbledon-turneringen. Den spilles første halvdel av juli.

Svaret fikk mye oppmerksomhet, og etter finaletapet i Roland-Garros søndag, sa Ruud at han egentlig liker å spille på gress og at vitsen ble tatt ut av kontekst.

– I fjor sa jeg at gress er for golfspillere, men den vitsen ble tatt altfor seriøst. Jeg synes det er gøy å spille på gress, men det passer meg ikke så bra. Hvis det er en tid i sesongen hvor det er greit med pause etter en lang grussesong, så er det gressesongen. Det er derfor jeg ikke spiller så mye, sa Ruud og la til:

– Jeg liker golf og jeg liker Wimbledon. Det er et fint underlag.

– Det er alltid morsomt å spille Wimbledon. Det er kanskje den mest historiske turneringen vi har. Jeg ser virkelig fram til å være tilbake der, og jeg skal prøve mitt beste, sa Ruud videre.

Ruud er på fjerdeplass på ATP-rankingen foran gressesongen. Nordmannen har som nevnt ikke spilt mange turneringer på gress og har dermed ikke mange poeng å forsvare.

Senere i år skal han forsvare 1200 poeng i US Open, som spilles på hardcourt.

Ruud har ikke den beste statistikken på gressunderlag og har 2. runde som beste resultat i Wimbledon på fire forsøk. Da nordmannen ble spurt om sitt forhold til gress i fjor, tøyset han med at gress er for golfspillere.

Wimbledon-turneringen har ikonisk status i tennisverden. Turneringens klesregler er blant annet noe som alltid får spesiell oppmerksomhet. Alle må nemlig være kledd i hvitt fra topp til tå.

(©NTB)

Flere nyheter: