Casper Ruud er videre i Barcelona Open. Foto: Wilfredo Lee, AP / NTB

Ruud-seier mot Shelton – utruet triumf i Barcelona

Casper Ruud tok seg kontrollert videre i Barcelona Open i tennis. Han slo Ben Shelton 6-2, 7-6 (7-1) i andre runde av grusturneringen.

Av NTB | 18.04.2023 14:24:47

Sport: Ruud ble ikke satt på store prøver mot Shelton. Amerikaneren ligger på 37.-plassen på ATP-rankingen. Der er Ruud nummer tre.

Det ble 6-2 i første sett og 7-6 i det andre. Shelton var klart piggere i andre halvdel av kampen, og han kom opp på 5-5 da han brøt Ruuds serve. Kampen ble avgjort i tiebreak. Der var Ruud helt overlegen og vant hele 7-1.

I neste runde møter Ruud vinneren av Francesco Passaro (useedet, Italia) og Francisco Cerundolo (15, Argentina). De møtes onsdag ettermiddag. Ruuds neste kamp spilles torsdag.

Det ligger cirka 30 millioner i den totale premiepotten i Barcelona. Fjorårsvinner Carlos Alcaraz er favoritt og førsteseedet. Stefanos Tsitsipas er også seedet foran Ruud i turneringen.

Forrige uke tapte Ruud for Jan-Lennard Struff i tredje runde i en turnering i Monte Carlo.

Barcelona Open er en ATP500-turnering, og Ruud har aldri vunnet en så stor turnering. Alle hans triumfer har kommet på ATP250-nivå.