Menu
Casper Ruud skal i aksjon i US Open. Foto: Cole Burston / The Canadian Press via AP / NTB

Ruud møter kvalifiseringsspiller i US Open – Rune kan vente i kvartfinalen

Norges tennisess Casper Ruud skal opp mot en kvalifiseringsspiller i US Open-åpningen. Nordmannen har en finaleplass å forsvare.

Av NTB | 24.08.2023 18:34:36

Sport: Ruud tapte finalen av fjorårets utgave mot Carlos Alcaraz. Dermed har han 1200 poeng å forsvare i årets siste Grand Slam-turnering. Det er ikke klart ennå hvem han møter i første runde i årets turnering.

Ruud er femteseedet i turneringen og plassert på samme side i trekningen som blant andre Holger Rune og Frances Tiafoe. Han kan møte Rune i kvartfinalen om de best seedede spillerne tar seg dit.

Ruud tapte for Max Purcell (70 i verden) i første runde av Masters-turneringen i Cincinnati tidligere i august. Purcell er ikke den eneste som har slått nordmannen i år.

Nederlaget mot Purcell var nemlig Ruuds fjerde tap i en Masters 1000-turnering i år mot en motstander som er rangert utenfor topp 50.

Ifølge statistikktjenesten Opta må man tilbake til 2009 for å finne sist en topp 10-spiller tapte like mange kamper mot lignende motstand i Masters-sammenheng. Da var det Gilles Simon som gikk på fire skreller mot spillere utenfor topp 50.

Hovedtablået i US Open starter 28. august.

(©NTB)