Menu
Casper Ruud tapte ATP-finalen i Båstad. Foto: Anders Bjuro, TT / AP / NTB

Ruud misset i jakten på nok en ATP-tittel: – Kjipt

Casper Ruud tapte ATP-250-finalen i Båstad i strake sett mot Andrej Rublev. Sistnevnte vartet opp med strålende tennis i finalen.

Av NTB | 23.07.2023 16:03:07

Sport: Ruud tapte med settsifrene 6-7 (3-7), 0-6.

Nordmannens jakt etter sin ellevte ATP-tittel endte dermed i et mislykket forsøk. Ruud har vunnet ti ATP-titler så langt i karrieren. Alle har kommet på laveste nivå (250).

– Det var kjipt og synd å tape den siste kampen, men det har vært en fantastisk uke uansett, sa Ruud i et intervju med arrangøren etter finaletapet.

Rublev sikret sin andre tittel for sesongen. Den første kom i Monte Carlo i april.

– Jeg vet ikke helt hva jeg skal si, for i dag så gikk alt av slag innenfor rammene, sa 25-åringen i et intervju med arrangøren etter kampen.

Kampen ble midlertidig stanset som følge av regn, men da oppgjøret kom i gang igjen endte første sett i tiebreak. Det gikk Rublev seirende ut av 7-3.

25-åringens strålende spill fortsatte i det andre settet. Ruud klarte ikke vinne et eneste game i siste sett.

– Det rett og slett utenomjordisk fra Rublev. Det er en Casper som slett ikke gjør seg bort, men han ble rett og slett bare spilt ut. Jeg tror jeg aldri har sett Rublev spille den tennisen han gjør nå, sa VGs kommentator Sverre Krogh Sundbø underveis i andre sett.

Kommende uke venter en ny grusturnering for Ruud da han skal spille i tyske Hamburg. Deretter skal han over på hardcourt i Toronto og Cincinnati før US Open i slutten av august, der han skal prøve å gjenskape finaleplassen fra i fjor.

I første sett holdt Ruud sine to første servegame før han mistet det tredje. Dermed åpnet muligheten seg for Rublev til å ta første sett, men Snarøya-mannen slo tilbake og utliknet til 4-4 i Rublevs serve.

Snarøya-mannen hadde tapt samtlige fire kamper på grusunderlag mot Rublev tidligere i karrieren. De to siste møtene mellom Ruud og Rublev hadde imidlertid gått i favør nordmannen.

(©NTB)

Flere nyheter: