Menu
Casper Ruud tapte ATP-finalen i Båstad. Foto: Anders Bjuro, TT / AP / NTB

Casper Ruud tapte Båstad-finalen mot Andrej Rublev – misset i jakten på sin ellevte ATP-tittel

Casper Ruud tapte ATP-250-finalen i Båstad i strake sett mot Andrej Rublev. Sistnevnte vartet opp med strålende tennis i finalen.

Av NTB | 23.07.2023 15:52:59

Sport: Ruud tapte med settsifrene 6-7 (3-7), 0-6.

Nordmannens jakt etter sin ellevte ATP-tittel endte dermed i et mislykket forsøk. Ruud har vunnet ti ATP-titler så langt i karrieren. Alle har kommet på laveste nivå (250).

I første sett holdt Snarøya-mannen sine to første servegame før han mistet det tredje. Dermed åpnet muligheten seg for Rublev til å ta første sett, men Ruud slo tilbake og utliknet til 4-4 i Rublevs serve.

25-åringens strålende spill fortsatte i det andre settet. Ruud klarte ikke vinne et eneste game i siste sett.

– Det rett og slett utenomjordisk fra Rublev. Det er en Casper som slett ikke gjør seg bort, men han ble rett og slett bare spilt ut. Jeg tror jeg aldri har sett Rublev spille den tennisen han gjør nå, sa VGs kommentator Sverre Krogh Sundbø underveis i andre sett.

Kommende uke venter en ny grusturnering for Ruud da han skal spille i tyske Hamburg. Deretter skal han over på hardcourt i Toronto og Cincinnati før US Open i slutten av august, der han skal prøve å gjenskape finaleplassen fra i fjor.

Kampen ble midlertidig stanset som følge av regn, men da oppgjøret kom i gang igjen endte første sett i tiebreak. Det gikk Rublev seirende ut av 7-3.

Snarøya-mannen hadde tapt samtlige fire kamper på grusunderlag mot Rublev tidligere i karrieren. De to siste møtene mellom Ruud og Rublev hadde imidlertid gått i favør nordmannen.

(©NTB)