Menu
Casper Ruud er klar for finale i Portugal. Foto: Wilfredo Lee / AP / NTB

Ruud klar for sin 16. finale etter mye motgang: – Det føles veldig bra

Casper Ruud fikk problemer med nakken i det andre settet, men kjempet seg tilbake og tok seg til finalen etter tiebreak i ATP 250-turneringen i Estoril.

Av NTB | 08.04.2023 21:44:11

Sport: Kampen mot Quentin Halys endte 6-4, 3-6, 7-6 (7-2) i favør Ruud.

Søndagens finale er Ruuds 16. i karrieren på ATP-touren. Han står med ni titler, åtte av dem har kommet på grus.

– Det føles veldig bra å være tilbake i en finale. Jeg skal gi alt og håper jeg kan spille en bra kamp i morgen, sa Ruud til NTB.

Nordmannen har for første gang i år fått sving på sakene. Før turneringen i Estoril hadde ikke Snarøya-gutten vunnet to strake kamper i en utslagsturnering siden US Open i fjor.

– Det har vært litt stang ut i sånne type kamper så langt i år. Det er deilig at det har snudd litt. Det er det man har håpet litt på, at trenden skal snu. Kanskje denne uken er med på en positiv vending for meg i år, fortsatte Ruud.

I finalen venter Miomir Kecmanovic. Den 23 år gamle serberen er på 40.-plass på verdensrakingen. De to har møttes to ganger tidligere. Begge gangene har Kecmanovic vunnet, men det var tilbake i 2019.

Duoen har et godt forhold.

– Det blir moro. Han er en god venn av meg, en av mine bedre venner på touren. Det blir en spennende kamp, sa Ruud på indre bane.

Underveis i det andre settet trengte Ruud behandling for det som så ut som en vond nakke. Han ba om en medisinsk timeout og forlot grusen i noen minutter.

Etter at Halys tok det andre settet, ble det helt jevnt når det skulle avgjøres. I tiebreaket var Ruud sterkest og kunne juble for nok en finaleplass på grusen.

– Jeg er glad for å vinne 7-6 i det tredje settet. Det er alltid en fin følelse, sa Ruud.

Ruud spilte sin første hovedrundekamp i en Grand Slam-turnering mot nettopp Halys tilbake i 2018. 19 år gamle Ruud vant etter fem heseblesende sett i varmen i Melbourne. Sesongen for fem år siden var gjennombruddssesongen for nå 24 år gamle Ruud. I fjor var nordmannen oppe på 2.-plass på verdensrankingen.

Ruud vant fire ATP 250-turneringer på grus i 2021. I fjor ble det tre titler i den kategorien.

Ruud fikk en pangstart på kampen da han brøt franskmannen i det første gamet. Deretter holdt han serven i egne game og vant 6-4. På stillingen 4-3 hadde Halys mulighet til å bryte, men Ruud reddet seg inn.

De to første settene var over på en drøy halvtime. Det tredje settet rundet nesten timen. Det ble en ordentlig kraftanstrengelse før søndagens finale.

(©NTB)