Menu
Novak Djokovic slo Casper Ruud i Roland-Garros-finalen i fjor. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Ruud jakter karrierens første Grand Slam-tittel – Roland-Garros kan endevende ATP-rankingen

Novak Djokovic sitt hegemoni på ATP-rankingen er utsatt før årets Roland-Garros. For Casper Ruud er det særdeles mange poeng å forsvare.

Av NTB | 26.05.2024 09:13:13

Sport: Nordmannen tok seg i fjor hele veien til finale i den prestisjetunge grusturneringen. Det ga ham 1200 poeng på rankingen, langt flere enn rivalene både rett foran og bak på ATP-rankingen.

Dermed kan en tidlig Ruud-exit få store konsekvenser. Samtidig finnes det muligheter for å avansere én plass på verdensrankingen. Skulle nordmannen gå hele veien, vil han passere Andrej Rublev dersom russeren ryker ut før semifinalen.

Selv med seier i storturneringen i Paris, risikerer Ruud å bli passert av spillere bak ham på lista. Polske Hubert Hurkacz har nemlig bare 90 poeng å forsvare, og han vil for eksempel med semifinaleplass ta seg opp i 4595 poeng. Da må Ruud vinne turneringen for å holde den polske servespesialisten bak seg.

Litt lenger ned på ATP-rankingen er også Holger Rune avhengig av å sette sammen en god turnering for å forsvare sin 13.-plass. Han har nemlig 360 poeng å forsvare, og dansken følges tett av den amerikanske duoen Tommy Paul og Ben Shelton, som har henholdsvis 45 og 10 poeng å forsvare.

Helt i toppen har Jannik Sinner både sin andre Grand Slam-tittel og verdensenerposisjonen i sikte før Roland-Garros. Italieneren vil nemlig ta over 1.-plassen på ATP-rankingen med seier på rødgrusen i Paris.

Felipe Meligeni Alves er Ruuds første motstander i Frankrike. Den kampen spilles mandag eller tirsdag.

(©NTB)