Menu
Casper Ruud spiller for tiden i Genève Open i Sveits. Foto: Salvatore Di Nolfi / Keystone via AP / NTB

Ruud åpner Roland-Garros mot tsjekkisk stortalent

Casper Ruud skal opp mot tsjekkiske Jakub Mensik i første kamp i årets 2. Grand Slam-turnering, Roland-Garros. Legenden Rafael Nadal får en kjempeutfordring.

Av NTB | 23.05.2024 15:19:52

Sport: 18 år gamle Jakub Mensik er nummer 76 på verdensrankingen. Han har ikke møtt Ruud før. Nordmannen spiller for tiden i Genève Open. Han er 7.-seedet i Roland-Garros.

Mensik er den høyest rangerte spilleren under 19 år.

Alejandro Davidovich-Fokina blir trolig motstander i 2. runde om det blir seier for Ruud over Mensik. Han møter en kvalifiseringsspiller i 1. runde.

Det blir sjette gang Ruud setter føttene sine på grusen i den første runden i Paris. De fire første årene endte det med 2. runde og 3. runde (3 ganger). De to siste årene har han tatt seg til finalen.

Rafael Nadal (37) spiller Roland-Garros for siste gang. Han møter ingen ringere enn Alexander Zverev i 1. runde. Nadal har vunnet Roland-Garros 14 ganger. De siste årene har spanjolen slitt med skader er og på grunn av det useedet i turneringen. Zverev (27) på sin side vant storturneringen i Roma tidligere i denne måneden.

1. runde vil også inneholde en kamp mellom veteranene Andy Murray (37) og Stan Wawrinka (39).

Roland-Garros innledes søndag.

(©NTB)