Menu
En kunngjøring om å sende stridsvogner av typen M1 Abrams til Ukraina kan bli tatt av USA allerede onsdag, ifølge amerikanske medier. En slik beslutning vil være en åpenbar provokasjon mot Russland, uttaler landets ambassadør til USA. Arkivfoto: Christian Murdock / The Gazette / AP / NTB

Russlands USA-ambassadør: Stridsvogner til Ukraina er provokasjon mot Russland

Mulige leveranser av stridsvogner fra USA til Ukraina vil være en åpenbar provokasjon mot Russland, uttaler den russiske ambassadøren til USA.

Av NTB | 25.01.2023 03:45:01

Økonomi og næringsliv: – Det er opplagt at Washington med hensikt prøver å påføre oss et strategisk nederlag, sier Russlands ambassadør til USA, Anatolij Antonov, i uttalelser som den russiske ambassaden i Washington har publisert i meldingstjenesten Telegram.

– Hvis USA bestemmer seg for å levere stridsvogner, vil det være opplagt at det ikke fungerer å rettferdiggjøre et slikt skritt med argumenter om «defensive våpen». Dette vil være nok en åpenbar provokasjon mot Russland, uttaler ambassadøren.

Tirsdag kveld meldte flere medier at Tyskland, USA og andre land trolig vil sende moderne stridsvogner til de ukrainske forsvarsstyrkene.

Dersom Vesten sender disse stridsvognene til Ukraina, vil det føre til mer lidelse i landet og økt spenning i Europa, advarer Russlands president Vladimir Putins talsperson Dmitrij Peskov.

– Dessverre vil mer våpen fra Nato føre til mer lidelse for menneskene i Ukraina. Det vil også bidra til ytterligere spenninger på kontinentet. Men dette vil ikke hindre Russland i å nå våre mål, sier han til CNN.

– De vil etterlate seg et overhengende spor, la han til.

USA ventes ifølge amerikanske medier å kunngjøre allerede onsdag at landet kan sende stridsvogner av typen M1 Abrams til Ukraina.

Den tyske regjeringen har per onsdag morgen ikke bekreftet om de vil sende moderne stridsvogner til Ukraina. Tirsdag kveld sa Peskov at en slik beslutning fra Tyskland uunngåelig vil påvirke forholdet Russland har til landet.